7. 9. 2022

Ve dnech 23. a 24. září 2022 proběhnou volby do zastupitelstev měst a obcí. V Ostravě můžete dát svůj hlas Zeleným na kandidátních listinách v městských obvodech Svinov, Poruba, Ostrava-Jih a Moravská Ostrava a Přívoz.

Kandidátku Strany zelených a nezávislých kandidátů ve Svinově povedou obchodní ředitel Jindřich Víšek a lékařka v oblasti dětské a dorostové psychiatrie Gabriela Jahůdka Vaníková /oba Zelení/.

Jindřich Víšek jako člen Komise pro kulturu, mládež a sport v uplynulém volebním období pomáhal připravovat společenské, kulturní a sportovní akce pro dospělé i děti a aktivně podporoval komunitní život ve Svinově. Zasloužil se mimo jiné o zřízení komunitního kompostéru.

Gabriela Jahůdka Vaníková kromě své praxe v oboru dětské a dorostové psychiatrie působí jako předsedkyně spolku na ochranu zvířat bez domova. Věnuje se také problematice volně žijících zvířat ve městech. Podařilo se jí ve Svinově zastavit nehumánní praxi zabíjení holubů plynem a prosazuje zřízení městského holubníku jako nejefektivnějšího způsobu regulace holubí populace ve městě. Zasadila se rovněž o obnovu svinovského folklorního spolku OPAVICA, který tak letos může oslavit 70 let.

Na kandidátní listině nechybí Pavel Mitura, který jako zastupitel a předseda kontrolního výboru hájí zájmy svinovských občanů již několikáté volební období, či advokátka Martina Kajánková, která svou prací v bytové komise usilovala o zlepšení fungování správy obecních bytů ve Svinově.

Další kandidátky a kandidáty za Zelené najdete na kandidátní listině Pirátů v Porubě a Starostové pro Ostravu v obvodech Ostrava-Jih a Moravská Ostrava a Přívoz.

Zodpovědnou politiku pro přírodu a pro lidi můžete volit také v dalších městech a obcích Moravskoslezského kraje. >> Podívejte se na jejich přehled <<