24. 9. 2020

Volby do krajského zastupitelstva našeho kraje se konají v pátek 2. října a sobotu 3. října, do 14 hodin.

Zdravá krajina, čistý vzduch a ekologická doprava jsou u nás v Moravskoslezském kraji jasnou prioritou! V Moravskoslezském kraji kandidujeme společně jako STAN, ZELENÍ A NEZÁVISLÍ (54).

Chceme využít i možnosti tzv. Green Deal, tj. Zelené dohody, kterou se označuje balíček opatření Evropské komise, který byl představen již v prosinci 2019 a který by měl občanům a společnostem v Evropské unii zajistit přechod na udržitelnější, ekologičtější hospodářství. STAN, Zelení a Nezávislí upozorňují na problematiku uzavírání dolů a chybějící transformace na Karvinsku a nepromyšlenost celého procesu a jeho dopadu na životní prostředí.

Náš lídr, starosta Jan Lipner vystoupil 24. září večer v debatě na ČT24.