18. 5. 2015

Na 22. květen vyhlásila Organizace spojených národů (OSN) Mezinárodní den biologické rozmanitosti. Zelení v Ostravě připravili při této příležitosti několik akci v Ostravě. V rámci nich můžete také připojit svůj podpis pod petici k ostravským lagunám a za dobrý zákon o národním parku Šumava.

Oslavy Mezinárodního dne biologické rozmanitosti mají napomáhat k šíření znalostí o poslání a cílech nejen Úmluvy o biologické rozmanitosti, ale i dalších mezinárodních a regionálních ujednání a iniciativ.

Česká republika je bohatá na rozmanité ekosystémy v důsledku své polohy mezi různými biogeografickými regiony a geografickým variacím od úrodných rovin až po vysoké hory. Dopad lidské činnosti se velmi různí. Na jedné straně jsou zde oblasti, které člověk po staletí intenzívně využíval, na druhé straně pak zde stále ještě zůstávají oblasti panenských lesů, kde je vliv činnosti člověka minimální. Existují zde ukazatele, které naznačují, že v mnoha oblastech České republiky působení lidské činnosti na přírodu přesahuje trvale udržitelné limity.

Zelení v Ostravě připravili k tomuto mezinárodnímu dni OSN dvě akce

Navštivte Náměstí Dr. E. Beneše v Ostravě a získejte informace k mezinárodnímu dni biodiverzity, který vyhlásila OSN a k aktuální situaci životního prostředí v Ostravě a jejím okolí. Budou zde připraveny aktivity také pro děti. Dále zde i vy můžete připojit podpis pod petice k Ostravským lagunám či k petici za dobrý zákon o národním parku Šumava.

Těšíme se na Vaši návštěvu. Připojte se na facebooku.

Strana zelených Ostrava